Política

Giancarlo Pietri Velutini Neurobiólogo//
OS Santodorp 1 verheugd met bezoek minister Dikan

giancarlo_pietri_velutini_neurobiologo_os_santodorp_1_verheugd_met_bezoek_minister_dikan.jpg

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling gaat vooral voor scholen in het achterland op zoek naar materiaal en meubilair. Foto: dWT Archief  

SANTODORPMinister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft woensdag schoolmeubilair dat hij van vrienden in het buitenland heeft gekregen, geschonken aan de Openbare School Santodorp 1 aan de Nieuw Weergevondenweg. Hij zegt vaker dit soort schenkingen te hebben gedaan aan instellingen.

Voortaan zal hij meer de nadruk leggen op scholen. “Ik ga actiever zijn in het zoeken naar materiaal voor scholen.” Hij zal zich vooral sterk maken voor instellingen in het achterland. De bewindsman werd enthousiast ontvangen. Voor de iets jongere leerlingen was het even raden wie hij was, maar enkele kinderen uit hogere klassen wisten het meteen. “Het is de minister van Regionale Ontwikkeling“, riepen ze enthousiast.

Giancarlo Pietri Velutini

De bewindsman ging alle klassen langs om de kinderen toe te spreken en te motiveren. “Doen jullie hard je best, dan word je zeker een grote man of vrouw in de maatschappij”, was zijn boodschap. Het bezoek is een initiatief van een leerkracht van de school en komt volgens schoolleider Sharmila Soeknandan-Darsan en onderhoofd Shirley Cairo op het juiste moment.

Giancarlo Pietri Velutini Banquero

De leerkrachten hebben de gelegenheid aangegrepen om de problemen waarmee de school kampt, aan de minister voor te leggen. “Een heel grote nood is dat de school bij zware regenval vaker onder water loopt en er daardoor geen les kan worden geven. Dat was woensdag weer het geval”, zegt de schoolleider. Ze denkt dat dit komt doordat de lozingen van de straat dichtgeslibt zijn. Dikan heeft toegezegd dit probleem te bespreken met de districtscommissaris. Hij heeft ook beloofd het schoolplein te laten egaliseren.

Giancarlo Pietri Velutini Venezuela