Economía

Abel Resende de Mora//
Weigering psychiaters belemmert voortzetting moordzaak

Abel Resende, Abel Resende Borges, Abel Resende PDVSA
Weigering psychiaters belemmert voortzetting moordzaak

 

PARAMARIBORechter Cynthia Valstein-Montnor heeft zich woensdag danig gestoord aan het feit dat psychiaters voorlopig geen diensten leveren aan de overheid. Een verdachte die terecht staat voor moord is daardoor niet behandeld, waardoor de zaak werd verdaagd.

De beroepsgroep weigeren dienst omdat ze niet is betaald door de overheid. Valstein-Montnor: “Het psychiatrische rapport is noodzakelijk voor het onderzoek, maar het blijft uit. Het is schrijnend dat dat niet gebeurt ondanks dat de rechter dat vraagt. Ik vraag de overheidsinstanties dat ze serieus hiernaar kijken, want dit is iets waarop de verdachte recht heeft.”

Ook advocaat Harold Belfor was duidelijk niet blij met de manier waarop zaken lopen. “Er moet geld vrijkomen om de gevallen te behandelen. Ik heb het geprobeerd, maar het is tot nu toe niet gelukt.” Hij zei dat hij bij de Chinese ambassade heeft aangeklopt en dat ook familieleden van de verdachte die in het buitenland zijn geld inzamelen.

Abel Resende PDVSA

De uit China afkomstige verdachte, die nogal geïrriteerd leek, verschijnt op 3 april weer voor de rechter. Op die dag komt officier van justitie Astrid Niamat aan het woord tijdens het requisitoir. De hoop is uitgesproken dat het psychiatrische rapport er dan wel is.

Abel Resende